top of page
  • Yazarın fotoğrafıHüseyin Sungur

Yabancılaştık

Zaman, o kadar çabuk geçiyor ki geleceğimizi o ölçüde hızlı şekillendirirken geçmişimizi de bir o kadar da hızla yazıyoruz. Geçen zaman ve değişen yaşam standartlarımız bizi her geçen gün geçmişimizden koparır oldu. Bizi biz yapan özelliklerimizi yitirip, onlardan uzaklaşır olduk.

Öncelikle birbirimize olan saygıyı yitirdik. Hayatın her anında her sokak başında akıl almaz olaylar yaşanır oldu ki, acabalar çoğaldı. Yabancılaştık birbirimize, her geçen gün uzaklaştık o tatlı sohbetlerden, kahkahalardan, o eşsiz anlardan. Birbirimizin yanı başında olmamıza rağmen unuttuk kardeşliği, teslim ettik kendimizi öfkeye, kine, şiddete... Yeri geldi rekabet eder olduk. Acımasızca yüklendik birbirimize, kalp kıran olduk. Halini hatırını sormaz olduk birbirimizin, küstük konuşmadık haftalarca, aylarca, yıllarca... Paylaşan, şükreden olmadık; hep isteyen, elimizdekiyle yetinmeyen olduk.

Son olarak da geleneğimize, geçmişimize yabancılaştık. Bayramlarda, özel günlerde evde kalan olduk. Büyüklerimizi ziyaret etmeyen gönül almayan olduk. Yalnızlığı seçen, onunla yetinen olduk. Gün geçtikçe Türkçemiz’ in gül bahçelerine de uğramaz olduk. Elimize almaz olduk bizi biz yapan kitapları. Okumaz olduk Yunus Emre’yi, Karacaoğlan’ı, Yahya Kemal’i, Reşat Nuri'yi, Ömer Seyfettin’i; anlamaz olduk. Soldurduk o gülleri bir bir, küstürdük bize. Uğramaz olduk dünyanın hiçbir yerinde olmayan o eşsiz güzelliklerimize, defalarca görkemine kapılmaz olduk. Yaşamaz olduk o anları tekrar tekrar. Anlaşılandık, zaman geçtikçe anlaşılmaz olduk.

İstemeyerek de olsa uzaklaştık kendimizden, geleneğimizden, dilimizden, geçmişimizden… Belki de dönülmeyecek bir yola girdik; ancak çabalamayarak yaşanılmaz bir dünya yaratmak bu kadar kolay iken, çabalayarak yaşanılacak bir dünya yaratmak sadece bizim elimizde ve bunu bizim geleceğimize, geçmişimize, günümüze olan borcumuz saymalıyız. Kendimize daha da yabancılaşmak yerine kendimizi tanımaya, anlamaya biraz da olsa özen göstermeye dikkat etmeli, hiçbir zaman “kendimize yabancılaştık’’ dememeli dedirtmemeliyiz; çünkü kendimizde, geçmişimizde, dilimizde ve bizi biz yapan özelliklerimizde bütün güzelliklerimizi bulunduruyoruz.

99 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page