top of page
  • Yazarın fotoğrafıÖmer Nalbant

The Game (Oyun)

Merhaba arkadaşlar bugün bir başka David Fincher filmi, başrollerinde Michael Douglas ve iki Oscar ödüllü Sean Penn’in oynadığı 1997 yapımlı "The Game" filmini anlatacağım.

Öncelikle film sürpriz bir finale sahip olduğu ve ne desem az da olsa "spoiler" olabileceği için direkt yazıyı kapatıp izlemenizi öneriyorum. Emin olun çok zevk alacaksınız.


Pekâlâ, hiç düşündünüz mü bilmiyorum ama benim düşündüğüm konulardan birisi tüm imkânlara sahip, her şeyi olan birisini nasıl mutlu edebilirsiniz, ona ne verebilirsiniz ya da o kişi kendini daha ne kadar tatmin edebilir?


Film tam olarak bu konuyu odak noktası yapıyor, haydi inceleyelim.


Konusu ve Yorumlarım


Çok zengin bir yatırımcı Nicholas; eşinden ayrılmış, tek başına servetiyle yaşayan, hayatında pek renk olmayan bir iş adamıdır. Kardeşi ona doğum gününde hayatına renk katması için bir şirketten davetiye hediyesi verir ve buradan sonra Nicholas kendini hiç tahmin etmediği gerilim dolu olayların içinde bulur. İlk başlarda olayları tam anlamlandıramıyoruz ve yavaş ilerleyen bir senaryoda buluyoruz kendimizi fakat sonrasında akıl oyunları ve şaşırtıcı olaylar ile film kendine bağlıyor. Gerilimi ve aksiyonu güzel derecede yaşıyoruz.


Filmin sonu ise tahmin etmekte zorlanacağınız ve öncesinde anlayamazsanız çok fazla şaşıracağınız bir düzeyde seyrediyor. David Fincher’in çoğu filminde olan aklımızı zorlayan ve akıcı senaryolar bu filmde de mevcut fakat filmin çoğunluğu karanlık senaryoyla ilerleyip finali biraz daha komedi, dram tarzı bitmesi nedeniyle belki diğer filmleri kadar popüler olamamış bir film fakat kesinlikle yaratıcı ve farklı bir türde film arıyorsanız izlemenizi öneririm.


Filmin Olumlu Yönleri


- Finale kadar gerilim çok üst düzey. Kesinlikle çok fazla alışık olmadığımız bir türde izlenilesi bir film.


- Oyunculuklar ve yönetmenin böylesi karmaşık olabilecek senaryoyu çok başarılı bir şekilde ortaya koyması başlı başına takdir edilecek şeyler.


Filmin Olumsuz Yönleri


- Finali farklı ve şaşırtıcı türde bittiği için ben sevdim fakat bu kadar karanlık ve gerilim içeren senaryoya böyle hızlı mutlu bir final değil de gerçekçiliği daha fazla olan ve aşama aşama ilerleyen bir final olabilirdi.

62 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Komentarai


bottom of page