top of page
  • Yazarın fotoğrafıÖmer Nalbant

Milyon Dolarlık Bebek

Merhaba arkadaşlar bugün size ABD yapımı 2004’te yayınlanan dört dalda Oscar ödüllü, Clint Eastwood’un hem yönetmenliğini yapıp hem de başrol olarak oynadığı, aynı zamanda Hilary Swank, Morgan Freeman gibi önemli oyuncuların yer aldığı Milyon Dolarlık Bebek filmini anlatacağım.


Spor kategorisinde yer alan bu film, boksu ana merkezi haline alıyor. Genellikle spor filmlerinde gördüğümüz motivasyon replikleri ve sporcuların başarı hikayesi bu filmde de yer alıyor fakat (burada işin spoiler kısmı giriyor) diğerlerinden farklı olarak hüzünlü, karanlık bir finale sahip. Belki de bu yüzden efsaneler arasında gösteriliyor.


Konusu ve Yorumlarım


Milyon Dolarlık Bebek, çok büyük zorluklarla büyümüş ve büyük hayali boks sporunun peşinden koşmak bir kadının hikâyesini anlatıyor. Erkek sporu olarak görülen ve kadınların boks yapması önyargıyla karşılanan dünyamızda başrol karakterimiz bu spora geç yaşında başlamış bir kadın boksör. Bu alanda en iyi antrenörlerden birisinin spor salonuna eğitim almaya gidiyor. Normalde bu spor salonunda antrenör, kadınları çalıştırmasa da azim ve kararlılığıyla ön plana çıkan bu hevesli boksörün çalıştırılmasına ikna ediliyor ve bu andan itibaren iyi bir ikili ilişkileri başlıyor.


Gece gündüz aynı azimle çalışması, motivasyonunu hiç kaybetmemesi sebebiyle kadın boks kategorisinde dereceler alıyorlar. Buraya kadar klasik bir spor filmi gibi görülen yapım, sonrasında asıl can alıcı noktaya değiniyor. Her sporun güzellikleri yanında acıları da olabileceği gün yüzüne çıkıyor ve önemli bir maçta rakibin kural dışı yumruğuyla kafasını çarpan karakterimizin acı dolu hayatı başlıyor.


Antrenör-sporcu ilişkisini baba-evlat ilişkisi gibi izlediğimiz bu yapım final sahnesiyle yüreğimizi burkan türden. İzledikten sonra gözlerinizden yaş geleceği, kendinize bir türlü gelemeyeceğiniz bir finale sahip. İşte dediğim gibi tam bu yüzden film aldığı tüm ödülleri ve övgüleri hak ediyor.

58 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Коментарі


bottom of page