top of page
  • Yazarın fotoğrafıMelih Taşcı

Red Orchestra 2 (Rising Storm): Heroes of Stalingrad

Red Orchestra 2, kısaca RO2. WW2 alanında gerçeklik ve strateji baz alınarak yapılmış yegane oyundur. RO2 diğer savaş simülatörleri gibi sıkıcı ve yavaş değildir. RO2 diğer FPS oyunları gibi hızlı ve "arcade" değildir. Tam kararındadır.


RO2, 2. Dünya Savaşı Alman - Sovyet cephesini konu alır. "Rising Storm" modu ise Amerikan - Japon (Pasifik) savaşlarını konu alır.


Oyunun tek oyunculu seçeneği yoktur. Çok oyunculu oynamak üzere tasarlanmıştır.

Oyunda nişangah, can barı gibi şeyler yoktur. Oyunda detaylı bir vücut şeması vardır ve hasar aldığınızda, merminin isabet ettiği organ yaralanır. Hasarın seviyesine göre uyarı vücut şeması renk değiştirir. Bazen merminin sesini duymadan ölebilir, bazen ise ölümcül bir yara alıp yavaş yavaş gözleriniz kararıp, son nefesinizi vererek ölebilirsiniz.


Oyunda para yatırma ve silah açma diye bir olay yoktur. Herkes her silaha erişebilmektedir. Ancak silahların kendi içinde 3 güçlendirmesi bulunmaktadır. Bu güçlendirmeler her silahta vardır. Oyunda para ile fazladan alabileceğiniz tek şey "STG44" adlı silahtır.


Silahlar bildiğimiz 2. Dünya Savaşı silahlarıdır.


Oyunda haritalar çok güzeldir. 200 metrelik, 100 metrelik hatta dip dibe savaşların döndüğü efsanevi haritalar vardır. Özellikle "Bridges of Druzhina" haritası için "Bu oyunun Dust_2'si" desek yanlış olmaz.


Oyunda sevmediğim yan olarak: Sovyet yanlısı orijinal - atölye haritaları vardır ve bu haritalar sunucularda hala oynanmaktadır. Örneğin: "Pavlov's House", "Commisar's House" adlı haritalar resmen Sovyetler için tasarlanmıştır.


Oyundaki sınıflar:


Rifleman, Elite Rifleman , Anti Tank Soldier, Assault, Elite Assault, MG Gunner, Marksman, Engineer, SquadLeader, Team Leader


Rifleman sınıfı. En basit sınıftır. Sadece tüfeği vardır. Yeni başlayanlar için tavsiyem: En az "20 level" olana kadar bu sınıfı kullanın.


Assault sınıfı. Sadece taramalı tüfeği vardır. Kapalı alanlarda çatışmaya uygundur. Yeni başlayanlar için tavsiyem: En az "15 level" olana kadar bunu almayın.


Engineer sınıfı. Kendine özel olarak "satchel" (büyük bomba) ve "anti tank bombası" bulunmaktadır. Sırf içinde taramalı tüfek var diye bu sınıfı seçmeyiniz. Engineer olacak iseniz, sığınakları ve yoldaki engelleri "satchel" ile patlatmanız gerekecek. Bu da bir miktar sıkıcıdır tabii.


Elite Assault sınıfı. Oyunun "Digital Deluxe" sürümünü alanlar "STG44" almaktadır. Bu sınıfın başka özel bir yönü yoktur.

MG Gunner, zor bir sınıftır. Bu sınıfı takımınızdaki yüksek seviyelilerin almasına izin vermelisiniz. Aksi taktirde, kaybetmeniz pekte şaşırtıcı olmayacaktır.


Marksman sınıfı. Keskin nişancıdır, takım oyunu için pek bir işlevi yoktur. İsteyen kullanabilir.


Anti-Tank Askeri sınıfı. Bu sınıfın asıl amacı tank avlamak ancak bir yerden sonra sıkabilir. Alman tankları oyunda pek kaliteli değil. Sovyet takımından olup "Pz4" patlatabilirsiniz bu sınıf ile.


Squad-Leader/SL (Ekip Lideri). Oyunu bilmiyorsanız, oyunu biliyor olsanız dahi bütün haritaları ezbere bilmiyorsanız lütfen bu sınıfı almayın. Bu sınıf sadece oyundaki tüm haritaları bilen oyuncular için.


Özel Görevleri: Top atışı için haritada nokta işareti yapmak, oyuncuların doğma noktası olmak, sis atmak. Tavsiyem: En az "60 level" olana kadar ve de haritaları ezberleyene kadar bu sınıfı almayın.


Team-Leader/TL (Takım Lideri). Kullanması en zor sınıftır.


Özel Görevleri: TL Başkomutandır, kısaca emirleri TL verir. Top atışlarını onaylar, düşman tarafına gözcü uçağı gönderir, ölmüş oyuncuları, bekleme süresini görmezden gelerek zorla "Respawn" eder. TL en önemli sınıftır. Her takımda aynı anda sadece 1 tane TL olabilir. Tavsiyem: En az "99 level" olana kadar ve de haritaları ezberleyene kadar bu sınıfı almayın.


Tank Mürettebatı sınıfı. Bildiğimiz tank ekibidir. Buna ek olarak mekanikleri çok gerçekçidir. Oynaması bir miktar uğraştırıcıdır. Lakin o derece de zevklidir.


Oyunun grafikleri dönemine göre mükemmeldir. Bunun yanında Serverları 2011'den beri aktifliğini korumaktadır. Tavsiyem: Alın, oynayın, oynatın.

67 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Commentaires


bottom of page