top of page
  • Yazarın fotoğrafıMelih Taşcı

Rising Storm 2: Vietnam

Arkadaşlar, bir Red Orchestra 2: Rising Storm Gazisi olarak söylemeliyim ki bu oyun olmamış. Rezalet demeye, ciddiye alıp eleştiri yapmaya dilim varmıyor Tripwire'a saygımdan dolayı.


Rezalet Bir Devam Oyunu


Oyun Red Orchestra 2: Rising Storm'un yaptığı çoğu iyi şeyi almış ancak bir kısmını da geride bırakmış. Bıraktığı şeylerden en önemlisi ise harita dizaynı.


Oyunda harita dizaynı berbat. Hemen hemen tüm haritalar "Paint'ten" yapılmış havası veriyor. Kanatlar o kadar büyük ki savunan taraf ne yaparsa yapsın etrafı sarılıyor.


Haritalardaki uzak mesafe çatışma alanları yakın mesafe çatışma alanlarından çok daha fazla bu da oyunu Birinci Dünya Savaşı simülatörüne dönüştürüyor. Kamp yap, ağacın içine gir, 160 metreden tam otomatik silahınla düşmanı vur.


Red Orchestra 2: Rising Storm'da ve İkinci Dünya Savaşı'nda olan çoğu şeyi basitleştirmiş. Örneğin binlerce tank ile Sovyetlerin üstüne atlamıyoruz. Ya da bitmeyen top bataryalarıyla düşmanı yıkmıyoruz. Buna oyunu oynanabilir hale getirmek için basitleştirmek denir. Gerçek savaş isteyenler zaten bu oyunu oynamaz gider "Squad" "Post Scriptum" türevi simülasyonları oynar.


Oyunun bir diğer eksikliği ise oyunun mekanikleri. Bir çok kez dal, duvar, araba gibi nesnelere takıldım ve takım arkadaşlarımın beni öldürmesini bekledim. Oyunda çok hata var. Öyle ki 15 saatlik oynama geçmişimde 20 defa haritada saçma yerlere takıldım. Bu yerler haritanın kenarları da değil. Tam ele geçirme noktalarında oldu bu hatalar.


Göze Batan Grafikler


Oyundaki bir diğer göze batan şey ise lanet renk paleti. RTX 2070 ile Ultra ayarlarda oynamama rağmen 100 metre uzaktaki ağaçları Bob Ross çizmiş gibi duruyor. Player Unknown's Battlegrounds'un çimenleri bile bu oyundan daha net. 15 saatin sonunda 5 numara miyop oldum ki kaç yıllık Red Orchestra 2: Rising Storm'un grafikleri bu oyundan iyidir.


Güzelleşen silah fiziğini bir artı olarak saymıyorum çünkü benzer türdeki oyunlara göre çok hantal ve hatalı ki kaç yıllık Red Orchestra 2: Rising Storm çıktığı zaman en iyi silah mekaniklerine sahipti...


Oyundaki animasyonlar ise ayrı bir hata. Bazen bir "jedi" gibi silahımı ellerim olmadan kontrol ediyorum, bazen el bombası kendi pimini çekip fırlıyor, bazen yere makinalı tüfeği kurmaya çalışırken tavana sıkarken buluyorum kendimi.


Oyundaki satın alınabilirler ise kozmetik olsa bile saçma. Çünkü oyunda saklanmak en önemli şeylerden biri, kozmetik de bunun önemli etkenlerinden. Oyunun kitlesi, oyunu bedava alanlardan, "Insurgency" türü oyunlardan gelenlerden oluşuyor ancak bu bir eksi değil. Oyun henüz yeni olduğu için kemik kitlenin oluşmasını beklemek saçmalık olur.


Neden Red Orchestra 2: Rising Storm?


"Oyunun hiç mi iyi yanı yok," derseniz ben de derim ki, sahip olduğu tüm iyi şeyleri Red Orchestra 2: Rising Storm bu oyundan daha güzel yapıyor. Eğer Vietnam Savaşı'na çok özel bir ilgin* yoksa bırak bu oyunu Red Orchestra 2: Rising Storm oynamaya devam et.


En azından şimdilik bu oyun oynanabilir değil. Belki ilerde Red Orchestra 2: Rising Storm haritalarında olduğu gibi, "Balanced by Red Orchestra 2: Rising Storm Extension" gelir. Kemik kitle oluşur, "hatalar" giderilir. İşte o zaman oynarız. Ama şimdilik, beni bu oyuna çeken hiçbir şey yok.


Bu oyun para kazanma kaygısıyla yapılmış. Gerek haritalar, gerek animasyonlar, gerek mikro ödemeler, gerek mekanikler, gerek seslendirmeler...


*Vietnam Savaşı'na ilgin varsa, Full Metal Jacket, Platoon, We Were Soldiers filmlerini izleyebilirsin. Nu filmleri merak ediyorsan incelemeleri yine bu sitede detaylı şekilde yapıldı... Stalingrad (1993) filmini ışık hızında bitirip Red Orchestra 2: Rising Storm Divided serverlarında tüfekçi olarak yerini alabilir ve cephede ki makinalı tüfekçiler ile yoğun düşman ateşi altındayken keyifli dakikalar geçirebilirsin.

93 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Se7en

Commenti


bottom of page